Οι μαζορέτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες; -Το cheerleading πήρε προσωρινή αναγνώριση ως ολυμπιακό άθλημα.

11/06/20180
cheerleading.6.12.708.jpg

Μέχρι τώρα, οι μαζορέτες είναι εκείνες που… διασκεδάζουν τους θεατές, στην ανάπαυλα των αθλητικών αγώνων. Μπορεί όμως να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο και μάλιστα στην κορυφαία διοργάνωση.

Το cheerleading και η πολεμική τέχνη μουάι τάι έλαβαν προσωρινή αναγνώριση ως ολυμπιακά αθλήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβουν από 25.000 δολάρια, ως ετήσια χρηματοδότηση από τη ΔΟΕ και θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να μπουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων μετά από τρία χρόνια.

«Το cheerleading είναι ένα άθλημα που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλές. Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της νεολαίας και το παρατηρήσαμε αυτό», εξήγησε ο διευθυντής αθλημάτων της ΔΟΕ, Κιτ ΜακΚόνελ.

Σύμφωνα με το BBC, η διεθνής ένωση cheerleading έχει πάνω από 100 εθνικές ομοσπονδίες και σχεδόν από 4,5 εκατ. καταγεγραμμένους αθλητές. Το μουάι τάι από την άλλη έχει 135 εθνικές ομοσπονδίες, με περίπου τις 60 από αυτές να είναι αναγνωρισμένες από τις αντίστοιχες εθνικές ολυμπιακές επιτροπές, ενώ έχει σχεδόν 400.000 καταγεγραμμένους αθλητές.

Αν προστεθούν αυτά τα δύο αθλήματα στους Ολυμπιακούς αγώνες, τότε το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλέον 37. Στο Τόκιο, όπου θα γίνει η διοργάνωση του 2020, θα κάνουν ντεμπούτο το σερφ, το καράτε και η αναρρίχηση μεταξύ άλλων.

Το αγωνιστικό cheerleading, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, διαφέρει αρκετά από αυτό που έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοι να βλέπουν στα γήπεδα του μπάσκετ. Οι ομάδες κρίνονται για τις τούμπες, τα χορευτικά, τις πυραμίδες, τα ακροβατικά, αλλά και τη γενικότερη εντύπωση.


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *