ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Οι Προπονητές μας καθώς και Ειδικοί Συνεργάτες του Γυμναστικού Συλλόγου “ΑΔΑΜΑΣ” απαντούν στις ερωτήσεις σας, από τις οποίες έχουμε συγκεντρώσει, κι έχουμε απαντήσει τις πιο συχνές.

  • Ποιά είναι τα οφέλη της Ενόργανης & της Ρυθμικής Γυμναστικής;
  • Από ποιά ηλικία μπορεί ένα παιδί ν’ασχοληθεί με την Ενόργανη ή τη Ρυθμική Γυμναστική;
  • Υπάρχουν κίνδυνοι; Κινδυνεύει η Ασφάλεια των παιδιών;
  • Λένε ότι το παιδί μου θα μείνει κοντό εάν ασχοληθεί με τη Γυμναστική. Ισχύει;
Ποιά είναι τα οφέλη της Ενόργανης & της Ρυθμικής Γυμναστικής;

Το βασικό στοιχείο της ενόργανης και της Ρυθμικής γυμναστικής είναι ότι δίνει οφέλη τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Βοηθάει στην ανάπτυξη του συντονισμού και της ισορροπίας, τη βελτίωση δύναμης και ευλυγισίας αλλά και της αυτοσυγκέντρωσης, της πειθαρχίας και της υπομονής. 

Από ποιά ηλικία μπορεί ένα παιδί ν’ασχοληθεί με την Ενόργανη ή τη Ρυθμική Γυμναστική;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ), ένα παιδί πρέπει να ξεκινήσει ενόργανη σε μικρή ηλικία. Τα αγόρια είναι καλό να κάνουν τα πρώτα βήματα σε ηλικία 6-7 ετών, ενώ τα κορίτσια πρέπει να ξεκινήσουν νωρίτερα, ακόμη και στα 4.

Αν η ενασχόληση με τη γυμναστική ξεκινήσει από τα 4 το παιδί θα ενταχθεί σε ολιγομελή τμήματα. Στον ΑΔΑΜΑ , η Ενόργανη και η Ρυθμική Γυμναστική διδάσκοναι ώς παιχνίδι στις μικρές ηλικίες. Οταν τα παιδιά θα είναι σε θέση να αρχίσουν να καταλαβαίνουν το σώμα τους , σταδιακά περνάμε σε πιο δύσκολα στοιχεία όπου τα παιδιά ενθουσιάζονται!

Υπάρχουν κίνδυνοι; Κινδυνεύει η Ασφάλεια των παιδιών;

Στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού δεν υπάρχει σοβαρός βαθμός επικινδυνότητας και κυρίως αυτό που πρέπει να ξέρουν οι γονείς είναι ότι δεν επιβαρύνεται το σώμα του παιδιού. Οι μεγάλες επιβαρύνσεις ή οι τραυματισμοί συμβαίνουν μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο όπου οι συνθήκες και οι προπονήσεις είναι τελείως διαφορετικές.

Λένε ότι το παιδί μου θα μείνει κοντό εάν ασχοληθεί με τη Γυμναστική. Ισχύει;

Αυτά δεν συμβαίνουν στον μαζικό αθλητισμό». Άλλωστε η ενόργανη γυμναστική υπάρχει σαν μάθημα και στο σχολείο. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για την προώθηση του αθλήματος και μέσα από την Εθνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Κάθε χρόνο διοργανώνονται πανελλήνια και διαδημοτικά φεστιβάλ γενικής γυμναστικής (ενόργανη, ρυθμική, αερόμπικ, χοροί, ακροβατική γυμναστική), γνωστά κυρίως σαν γυμναστράδες, που κορυφώνονται με την Παγκόσμια Γυμναστράδα όπου συμμετέχουν από μικρά παιδιά, δήμοι, σχολεία, σύλλογοι, ακόμα και ΚΑΠΗ. Αλλά και στο τέλος της σχολικής χρονιάς πάντα γίνονται γυμναστικές επιδείξεις, όπου συνήθως τα παιδιά με συνοδεία μουσικής παρουσιάζουν ομαδικές χορογραφίες. Είναι μια διαδικασία ευχάριστη τόσο για τα παιδιά, που παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους, όσο και για τους γονείς, που θαυμάζουν και καμαρώνουν. Φυσικά στη διάδοση της γυμναστικής έχουν συμβάλει και οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών με διακρίσεις και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ;

Καλέστε μας στα τηλέφωνα που θα βρείτε στη σελίδα μας. Στείλτε μας το μήνυμά σας.
Είναι χαρά μας να απαντήσουμε στο ερώτημά σας και λύσουμε την όποια απορία σας.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι Προπονητές μας είναι κάθε στιγμή στη διάθεσή σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεργαζόμαστε με συμβούλους Υγείας απόλυτα εξειδικευμένους που θα απαντήσουν στο ερώτημά σας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο Σύλλογός μας διατηρεί σταθερή συνεργασία με εξειδικευμένο διατροφολόγο που θα σας βοηθήσει σχετικά με τη διατροφή και τις διατροφικές σας συνήθειες.